.....
     
   
.
Bed & Breakfast in Spanje

Indien u een Bed en Breakfast wil starten in Spanje, dan komen er een hoop dingen om de hoek kijken.

Heel belangrijk is om een goede voorbereiding te treffen en absoluut geen overhaaste beslissingen te nemen. Een Bed en Breakfast lijkt heel leuk, maar als u geen boekingen krijgt en daardoor geen inkomen kunt genereren wordt het als snel minder leuk.

Het kan moeilijk zijn om alle benodigde vergunningen  en licenties te krijgen, want ook aan een Bed en Breakfast worden strengen eisen gesteld. Informeer goed naar (lokale) wetgevingen en verorderningen die voor u van belang kunnen zijn.

Er zijn veel punten die belangrijk zijn bij het starten van een Bed en Breakfast, een greep uit de punten:

Waar wilt u de Bed en Breakfast starten? Start met een gedegen marktonderzoek om te kunnen vaststellen waar de geschikte plaats is voor uw Bed en Breakfast. Er moeten immers wel mensen komen naar de plaats om boekingen te kunnen krijgen.

Bij het bepalen van de locatie moet u rekening houden met de gemeente waar u onder valt. Informeer naar bestemmingsplannen, bouwvergunningen en toekomstplannen. Er zijn doorgaans vele eisen die worden gesteld aan een Bed en Breakfast, zoals bepaalde grootte van 1 of 2 persoons kamers, toegankelijkheid voor invaliden, aantal toiletten en badkamers, etc. Het is ook belangrijk om te weten wat de gemeente eventueel voor u kan betekenen.

  Let goed op aanwezigheid van concurrenten, kunt u zich eventueel onderscheiden en is de markt wel groot genoeg voor een nieuw Bed en Breakfast.

Bekijk kritisch uw situatie op financieel gebied en maak een prognose van inkomsten en uitgaven. Op basis van deze gegevens kunt u op zoek gaan naar een locatie in eeb bepaalde prijsklasse. Wilt u kopen of liever huren?

Bij het opstellen van het ondernemingsplan is het essentieel om ook een marketing strategie uit te stippelen en dit goed uit te werken. Hoe gaat u toekomstige gasten benaderen en zorgt u voor een goede communicatie met uw doelgroep.

Bij het opstellen van de begroting moet u rekening houden met onvoorziene posten. Het kan voorkomen dat procedures of andere zaken langere tijd innemen dan voorzien. Als u een reservering hiervoor heeft opgenomen in de begroting, geeft dit niet per direkt problemen

Neem eens een kijkje op de volgende sites:

Veel informatie kunt u ook vinden op een forum. Een forum speciaal over Spanje is het Spanjeforum, alwaar veel informatie is te vinden en ook kunt vragen stellen/posten.

Ook kunt u diverse uitzendingen zien van Ik Vertrek waarin een Bed en Breakfast voorkomt.


     
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!