.....
     
   
.
Uw huisdier meer in het vliegtuig

Als u uw hond of kat mee wilt nemen in het vliegtuig moet u met een aantal zaken rekening houden. Hier vindt u diverse informatie maar controleer zelf bij de luchtvaartmaatschappij of dezelfde voorwaarden van toepassing zijn!

Indien het huisdier, hond of kat, minder dan 5 kilo weegt (incl. tas of kennel), dan kan deze tijdens de reis in de cabine verblijven mits de leeftas of kennel gesloten blijft. Voor de tas of kennel gelden specifieke eisen qua maatvoeringen, informeer vooraf naar de maximale maatvoeringen.

Een huisdier met een gewicht van meer dan 5 kilo wordt in het bagageruim vervoerd. Deze ruimte is speciaal ingericht en wordt verwarmd. Ook kan men hier de kennel goed vastzetten. Uw kennel dient ook nu aan specifeke eisen te voldoen, informeer hiernaar bij uw luchtvaartmaatschappij. Sommige airlines bieden deze mogelijkheid niet, dus informeer vooraf over de mogelijkheden!

In het geval dat het gaat om een blindengeleidehond, een hulphond of bijvoorbeeld een reddingshond gelden er afwijkende regels. Deze worden vrijwel altijd geaccpeteerd in de cabine, ongeacht gewicht en het formaat van de hond.

Identificatie van uw hond of kat is ook van belang, vereist is goed leesbare tatoeage of een elektronisch identificatiesysteem (chip). Vanaf 3 juli 2011 is het verplicht voor uw huisdier om een electronisch identificatiesysteem dragen, alleen de tatoeage volstaat niet meer.


  Praktische tips
  • Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren.
  • Houd er rekening mee dat sommige landen strikte quarantainebepalingen hanteren voor elk dier dat het land binnenkomt.
  • Bevestig een label met de naam van het dier en voederinstructies aan de zijkant van de kennel.
  • Laat uw huisdier al voor de vlucht wennen aan de kennel. Vijf dagen is meestal genoeg voor een dier om met de kennel vertrouwd te raken.
  • Geef uw huisdier niets meer te drinken binnen 4 uur voor vertrek.
  • Dieren kunnen last hebben van luchtziekte. Geef uw huisdier daarom geen voedsel binnen 12 uur voor vertrek.
  • Wij raden u sterk af om uw huisdier voor de reis te verdoven. Hierdoor zal het dier minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en mogelijk afkoelen tijdens de vlucht

Meer informatie vindt hier:

 

 
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!