.....
     
   
.
Incasso in Spanje

De betalingstermijn van een factuur bedraagt in Nederland gemiddeld 30 dagen en in Spanje ligt dit gemiddeld op 70 dagen.

Als u besluit om assistentie in te schakelen bij het innen van openstaande posten, dan zult u merken dat er een aanmerkelijk verschil is tussen Nederland en Spanje.

In Nederland wordt veelal conservatoir beslag toegepast, maar in Spanje gaat dit niet zo makkelijk. U zult moeten aantonen dat uw debiteur voornemens is om activa laat verdwijnen en bovendien moet u zelf een borg storten voor eventuele schade die u toebrengt aan uw schuldenaar in geval van onrechtmatig beslag.
Deurwaarders bestaan niet in Spanje. De taken van een deurwaarder worden in Spanje door ambtenaren uitgevoerd. Een incassoprocedure kan hierdoor vertragen.

U kunt in Spanje middels het raadplegen van openbare registers informatie verkrijgen. In het handelsregister staan soms meerdere gerechtelijk procedures bij een bedrijf vermeld.


  Bankgaranties en nieuwbouw in Spanje

In Spanje is een projectontwikkelaar bij wet verplicht om aan de koper van een nieuwbouwwoning een bankgarantie te verstrekken.

De bankgarantie wordt opgenomen in het koopcontract, hierdoor heeft de koper de zekerheid dat alle betalingen van hem/haar worden terugbetaald op het moment dat de woning te laat wordt afgeleverd of als de projectontwikkelaar failliet gaat.

De bankgarantie wordt gedekt door een verzekeringsmaatschappij of een bank.

Veelal zijn kopers en zelfs makelaars zijn niet goed op de hoogte van de verplichting betreffende een bankgarantie indien er sprake is van een nieuwbouwwoning.

Lees meer over de Spaanse bankgarantie op de website van Mondi

 
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!