.....
     
   
.
NIE nummer aanvragen Spanje

Bij emigratie naar Spanje bent u verplicht om een NIE nummer aan te vragen. Het NIE nummer is vergelijkbaar het Nederlandse Burger Servicenummer.

Indien u langer verblijft dan 3 maanden in Spanje bent u verplicht zich te melden bij de vreemdelingendienst (Oficina de Extranjeros) van de provincie alwaar u verblijft of voornemens bent zich te vestigen om een NIE nummer aan te vragen.

Is er geen Oficina de Extranjeros beschikbaar, dant dient u zich te wenden tot  de politie (Comisaría de Policía) alwaar u het verzoek kunt doen tot inschrijven in het centrale vreemdelingenregister.

De aanvraag voor een NIE nummer dient binnen 3 maanden na aankomst in Spanje te worden ingediend, waarna (na betaling van leges) een bewijs van inschrijving (CERTIFICADO DE REGISTRO DE CIUDADANO DE LA UNIÓN) zal worden afgegeven met vermelding van de naam, nationaliteit, woonadres, het NIE-nummer (Número de Identidad de Extranjero) en datum inschrijving.

Meer informatie vindt u ook op de website van de Nederlandse Ambassade.

 
     
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!