.....
     
   
.
Overwinteren in Spanje

Overwinteren is een verblijf van een maand of langer in een warm land tijdens de koude en natte winter in Nederland.

Er zijn vele redenen om tot overwinteren over te gaan zoals het klimaat, gezondheid en het manier van leven.

Veel gepensioneerden en 50 plussers vertrekken tijdens de winter naar Spanje. Het klimaat, vriendelijke bevolking, mooi landschap en de schone lucht zijn veelal factoren die de doorslag geven voor Spanje als bestemming.

Overwinteren in Spanje is populair aan de Costa Blanca en Costa del Sol, maar andere regio's  zoals Mallorca en de Costa Brava worden langzaam aan meer ontdekt en als bestemming gekozen.

Het seizoen voor overwinteren in Spanje begint rond november. De kosten voor het overwinteren zijn erg afhankelijk van uw wensen  Enkele tips voor het overwinteren in Spanje:
  • Wat neemt u allemaal mee voor het overwinteren? Het weer in Spanje is doorgaans prima, maar het kan altijd anders lopen. Neem in ieder geval ook een paar truien mee. De verwarming in Spaanse woningen is niet hetzelfde als in Nederland, dus de trui kan zelfs binnenshuis geen overbodige luxe zijn.
  • In Spanje spreekt men Spaans en in toeristische gebieden kunt u doorgaans prima uit de voeten met het Engels. Een boekje met standaard zinnen en veelgebruikte woorden komt echter vaak van pas. Indien u problemen heeft, kunt u vaak terugvallen op Nederlandse hulpverlening hetgeen problemen met taal voorkomt.
  • Het openbaar vervoer in Spanje is doorgaans goed. Ook het gebruik van een taxi is een prima optie als u de auto in Nederland wilt laten staan.
  • Indien u reist met het vliegtuig is het van belang rekening te houden met het maximale gewicht aan toegestane bagage.
  • Indien u een auto wilt huren is het verstandig een credit card mee te nemen, welke bijna altijd vereist is om een auto te kunnen huren.
  • Sluit een goede reisverzekering af en let op de maximale duur van het verblijf dat wordt gesteld in de voorwaarden
  • Indien u gebruik maakt van medicijnen is het verstandig een medicijnpaspoort aan te vragen en mee te nemen.
  • In Nederland gaan maandelijkse- en jaarlijkse kosten gewoon door, zorg voor een automatische afschrijving om problemen te voorkomen. Ook kunt u iemand vragen dit voor u te doen.
 
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!