.....
     
   
.
Verzekeringen en verhuur van vakantiewoning

Overweegt u om uw woning in Spanje te verhuren, houdt er dan rekening mee om waardevolle spullen op te bergen of uit huis te halen. Tijdens verhuur kan er altijd iets in huis stuk of verloren gaan.

Opstal/ inboedel en WA in één polis. De eigenaar van de te verhuren woning in Spanje is de verzekeringnemer en ook de verzekerde van de Spaanse opstal- en inboedelverzekering. Dit betekent dat alleen de spullen in huis van de verzekerde zijn verzekerd en de WA alleen voor de verhuurder geldt. Een WA verzekering wordt meestal standaard bij de opstal- en inboedel in een gezamenlijke polis afgesloten. Schade aan de opstal door braak, brand en/of weersinvloeden wordt door deze verzekering vergoed, ongeacht of de woning verhuurd is of niet. Schade aan of verlies van inboedel veroorzaakt door braak, brand of weersinvloeden welke toebehoort aan de verhuurder wordt tevens vergoed door deze verzekering.

Reisverzekering. Schade aan of verlies van spullen die toebehoren aan de huurder ongeacht de oorzaak vallen onder de reisverzekering van de huurder. Dit valt niet onder de Spaanse inboedelverzekering, ook  is de eigenaar van de woning hier niet verantwoordelijk voor. Het is zeer aan te bevelen  dat beide partijen overeestemmen dat de huurder een reisverzekering in zijn eigen woonland afneemt.
De verhuurder dient een WA dekking bij de opstal/ en inboedelverzekering af te sluiten, deze dekt financiële schade en/of letselschade aan derden.
 
Schade aan de woning toegebracht door de huurder valt niet onder de opstal/ inboedelverzekering of WA verzekering van de verhuurder. Vaak is daarom een borgsom bij aanvang van de huurperiode vereist. Met deze borg kan de verhuurder de kosten betalen van eventuele schades. Mocht de borgsom de schade niet dekken dan dient men de schade te verhalen op de WA dekking van de huurder. Deze WA verzekering dekt financiële en/of letselschade aan derden.
 
     
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!