.....
     
   
.
Drinkwater in Spanje

In Spanje verschilt de kwaliteit van het kraanwater per regio. Men zegt dat het kraanwater in Madrid soms zelfs beter smaakt als het water uit flessen. Daarentegen zegt men dat de kwaliteit van het kraanwater op de Canarische eilanden minder is en de smaak ook niet lekker. Op sommige plekken in Spanje ruikt het kraanwater erg naar chloor en bevat het water veel kalk.

Sommige mensen drinken, zonder problemen, kraanwater. Ook wordt er vaak gekozen voor een filtersysteem, flessen water uit de supermarkt of een waterkoeler.

Veelal  wordt kraanwater gebruikt om pasta, rijst, groenten en aardappelen te koken. Mineraalwater wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld andere thee of koffie te zetten.

In sommige regio is de hoeveelheid kalk in het water behoorlijk groot. Het kan raadzaam zijn om in deze gevallenb gedestileerd water te gebruiken voor een strijkijzer om te voorkomen dat er kalkdeeltjes uitvallen bij het gebruik.

Water is verkrijgbaar in vele formaten qua flessen.  Meestal zijn de grote flessen, tot wel 5 a 6 liter, het voordeligst.
 


Enkele merken water die u kunt vinden in de supermarkten

 

     
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!