.....
     
   
.
Catalonie, Catalunya, Cataluña

Catalonië (Catalaans: Catalunya) is een van de 17 autonome regio's met ca 6,5 miljoen inwoners in het noordoosten van Spanje. Het wordt in het zuiden begrensd door Valencia, in het westen door Aragon en het oosten door de Middellandse Zee. In het noorden grenst Catalonië aan Frankrijk en Andorra. De totale oppervlakte van Catalonië bedraagt 32 114 km².

Catalonië is de meest welvarende regio van het land. De hoofdstad van Catalonië is Barcelona. Catalonië bestaat uit vier provincies. De naam van de hoofdplaats is gelijk aan de naam van de respectievelijke provincie. Barcelona, Gerona Catalaans: Girona), Lerida Catalaans: Lleida) en Tarragona.

Catalonië is een heel afwisselende regio. Behalve bergen ( Pyreneeën) zijn er uitgestrekte velden en rivierdelta's te vinden en natuurlijk de uitgestrekte kuststrook aan de Middellandse Zee.

Er zijn grote klimatologische verschillen in Catalonië. De kust heeft overwegend een mediterraan klimaat, met warme en droge zomers en koele winters. In de winter valt de meeste neerslag. Meer naar het binnenland is er een overgang naar een steppeklimaat met hete zomers en koude winters. In de hoge Pyreneeën valt sneeuw in de winter. In de zomer waait soms de Tramontana die koude lucht uit de Pyreneeën naar de kust blaast

De oorspronkelijke vegetatie van het lage gedeelte van Catalonië bestond uit steeneikenbossen. Door houtkap en ander ingrijpen van de mens is dit natuurlijke bos grotendeels verdwenen. Hier voor in de plaats is er de maquis, een bijna ondoordringbare vegetatie met struiken en lage bomen en wilde kruiden zoals lavendel, tijm en rozemarijn. In de Pyreneeën groeien eiken, sparren en dennen.

In Catalonië komen otters, konijnen, hazen, eekhoorns, muizen, vleermuizen en een aantal kleine roofdieren zoals vossen, marters en wezels voor. Bruine beren en wolven zijn bijna uitgestorven. Veel vogelsoorten waaronder de flamingo leven in de Ebrodelta. In de bergen zijn roofvogels zoals de vale gier
 
     
 

 

Deze informatie wordt u aangeboden door Espana Brokers. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u meer weten over onze tips of heeft U zelf een tip over Spanje, laat het ons weten. Espana Brokers biedt u het grootste aanbod onroerend goed van Spanje, van bijna iedere makelaar. Copyright van toepassing op alle pagina's.

Skype Me™!